Antti Mikkonen

Mayn lähtö on lähellä

May hävisi jälleen Brexit-äänestyksessä, todella tylyillä luvuilla. Nyt olisi aika siirtyä sivuun, kun ei tuosta hänen johdolla valmista näytä tulevan.

Theresa May has suffered a second humiliating defeat on her Brexit deal, as MPs rejected the last-minute reassurances she won from the EU27 on Monday and voted it down by a crushing majority of 149.

 

https://www.theguardian.com/politics/2019/mar/12/mps-ignore-mays-pleas-a...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ollut koomista seurata tuota menoa. Valheilla kansa saatiin eron puolelle. Ja nyt maassa kaaos.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

May ei itsekään ollut Brexitin kannalla, mutta Cameronin uhkapeli kaatui hänen syliin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Englannin pitää ottaa oppia Suomesta: tulos tai ulos!

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Briteillä se ei tämän juuri lukemani mukaan suju:

Kun hallitus todennäköisesti ei saa lupaa erota ilman sopimusta, Maylle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin pyytää lisää neuvotteluaikaa EU:n kanssa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8446c7ef-0acc-...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Neuvottelut on jo käyty, moneen otteenseen. Olisi aika tunnustaa tappio.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #5

Niinpä, mitähän luulevat pidennyksellä saavuttavansa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #6

Ilmeisesti ainakin kuvittelivat, että EU taipuisi, mutta ei niin käy. Uudet vaalit olisi ihan ok, koska edellisiin mentiin valheellisella Brexit-kampanjalla ja sen tulos sitten sitova.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

Eivät näköjään vieläkään tiedä mitä haluavat, ja kukahan alkaa neuvotella EU:n kanssa jos ja kun hakevat pidennystä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #8

Kyllä ne neuvottelut on neuvoteltu, nyt pitäisi vaan brittien keksiä suunta mihin mennään. Paras mun mielestä olisi sitova kansanäänestys, kun ei tuolta parlamentistä kukaan muukaan tuota maaliin ainakaan nopeasti saa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Katsotaan nyt, enemmistö sentään vaikuttaa tajunneen että kova brexit ei kannata.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Nuorethan siitä on eniten huolissaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #11

Kuten muistakin tulevaisuuden uhista, pelottavan moni "ikäloppu" suorastaan nauraa mikä on tulossa, tiede kiistetään ja käyttäydytään kuin uhmaikäiset.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Sinun kannattaisi perehtyä rasteihin. Huomenna äänestetään sopimuksettomasta brexitstä. Jo se ei mene läpi, niin seuraavaksi äänestetään jatkoajasta. Jos se ei mene läpi, niin maa siirtyy EU:n ulkopulelle sopimuksettomassa tilassa maaliskuussa.

On siis vielä kaksi äänestystä, joiden jälkeen asia on selvempi. Useimmat asiantuntijat pistävät rahansa sopimuksemattomalle tilalle.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #15

Kyllä tiedän miten äänestys tällä viikolla menee, mutta nyt on niin tuulista tuolla, että viiri voi näyttää huomenna jo toiseen suuntaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #16

Kommenttini oli osoitettu Nylundille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #15

Kävi tämän päivän äänestyksessä miten tahansa niin parlamentissa tapellaan taas, ja kun kova brexit todennäköisesti kaatuu niin jatkoajasta, parlamenttivaaleista sekä kansanäänestyksestä.

Jukka Ryhänen

Minkä nopeammin byrostoliitto hajoaa sen parempi. Jonnin joutava paperinpyöritys- ja direktiivitehdas joka toimii eliitin suojatyöpaikkana ja askartelukerhona.

Hyviä merkkejä on toki ilmassa muuallakin kuin Brittein saarilla. Tyytymättömyys ja ahdistus on purkautumassa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Nykymaailmassa pitää sopia liittoja, ei purkaa niitä jos meinaa pärjätä. Briteillä on "Great-Britain" harha ilmeisesti vieläkin päällä, kun kuvittelevat voivansa sanella EU:n ja USA:n kanssa diilit tuosta vaan uusiksi, todellisuus olikin aika karu.
Briteistä kun karkaa teollisuus ja pankit niin käy köpelösti.
Luetteleppa nyt ne ihanuudet, mitä sinun mielestä tällä diilillä (no dealia kai haluat) saavutetaan?

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Tämähän on suurta poliittista peliä. On varsin yksioikoinen näkemys, että kaikki tämä on Mayn syytä. Tilannehan on se, että parlamentille ei toistaiseksi ole kelvannut mikään ratkaisu. Lopputulos saattaa hyvinkin olla se, johon kovan Brexitin kannattajat haluavat: kun mikään ehdotus ei kelpaa parlamentille, niin tuloksena on kova Brexit.

Tosin EU voi antaa lisää aikaa. Jo valmiiksi neuvoteltua sopimusta muutettiin, vaikka EU niin varmasti sanoi, että piiruakaan ei muuteta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Seurasin taas kerran suoran lähetyksen "äänestyksestä". Onhan se aika surkuhupaisaa kun parlamentin eräs jäsen uskaltaa sanoa; että hän ei vieläkään tiedä miten pitäisi äänestää. Puolesta vai vastaan nyt kun äänestykseen on aikaa 20 minuuttia. Miten mahtaa olla tavallisen kansalaisen laita? Onnetonta on ollut seurata Mayn pyrähtelyä EU:n puheilla (kuten eilisiltana). EU on ollut yllättävän ketterä neuvotteluprosessissa. Mutta kun sovittu ehdotus jatkuvasti tyrmätään jopa Mayn oman puolueen taholta - on keinot vähissä. Kyllä tämä taitaa olla menossa kovaa vauhtia uuteen kansan äänestykseen. Ehkäpä se olisi oikea ratkaisu, koska nyt alkaa tietoa olla kaikilla riittävästi. Myös meillä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Turunen ei ymmärrä, että touhu on pelkkää poliittista teatteria, jossa pelikortteja ei ole vielä edes näytetty. Todellisesti ei olla päästy päätännässä muuhun, kun vain romuttamaan Mayn ja Brysselin kahdenvälinen sopimusehdotus kahteen kertaan.

Vain tuleva äänestys jatkoajasta on nyt merkittävä ja ratkaiseva. Jos alahuone ei nyt äänestä jatkoajan puolesta enemmistöin ylihuomenna, niin seuraa vääjäämättä sopimukseton ero ja homma on taputeltu loppuun.

Jatkoajallahan ei todellisuudessa ole brittien kannalta mitään pienintäkään järkeä ja se tulenee vaikuttamaan äänestystulokseen.

Miten luulet jatkoajan äänestyksessä käyvän ?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Mä veikkaan että huomenna joko tulee päätös kansanäänestyksestä, tai sitten jatkoaika ja sitä kautta kansanäänestys. Ei nuo parlamentissa saa tätä suuntaan tai toiseen, se alkaa olemaan nähty. Saa sitten nähdä miten se äänestys menee, mutta olkoon sitova, aika kauan olleet löysässä hirressä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #21

Ei huomenna äänestetä kansanäänestyksestä, vaan sopimuksettomasta erosta

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #22

Huoh, tiedän. Kuten sanoin, olen kärryillä miten tämän viikon äänestykset menee, mutta tässä teatterissa harva asia on mennyt käsikirjoituksen mukaan, joten odotellaan lisäkäänteitä. Voi olla että menee jatkoaika no-deal äänestykseen, mutta mä veikkaan ettei parlamentissakaan ole tahtoa enää jankata. Antaa kansan puhua, nyt kun tietävät mistä äänestää, sitten pulinat pois soinismia käyttäen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ei tässä minun ymmärryksellä ole merkitystä. Kiiski itse hehkutti viime vuoden puolella Mayn Brysseliin hölkkäämää sopimusta. Taisi peräti May olla Kiisken mielestä vetämässä EU:n kölin alta "mafian" sopimuksellaan. Joten Kiiski jatkanee samalla huippuasiantuntemuksellaan eteenpäin. Miksi vaivaudut edes kysymään ymmärtämättömältä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #25

Pitääkö vanhan miehen olla tahallinen kieroilija ja moukka ? En ole koskaan, enkä missään yhteydessä hehkuttanut mitään brexit sopimusta, vaan pyrkinyt tasaamaan ja ohjaamaan tapaisiesi asiattomien ja lapsellisten yksisilmäisten kommentoijien juttuja hieman todellisempaan suuntaan.

Toistaiseksi olen ollut asioissa varsin oikeassa.

Nyt uskon, että sopimukseton tila on se todennäköisin brittien kannalta, mutta saatan olla väärässäkin. Joka tapauksessa se asia on varma, että vapaa liikkuvuus ei tule enää toteutumaan EU:n ja Britannian välillä - jos se pitkälti tulee toteutumaan jatkossa enää rapautuvassa Unionissakaan.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #26

Tässä pari sinun omaa kommenttia. Muilta osin jätän purkautumisesi omaan arvoonsa. Joskus tulee niitä huonoja päiviä. Toisille usein.

"Brexit on nyt jo sitten varma ja neuvottelutulos briteille suosiollinen, pitivätpä siitä kaiken mokomat Turuset, Vuorelat tai Nylundit, tai eivät."
"Kyllä parlamentti hyväksyy "huippudiilin" muutamia hard brexit-linjan hajahuutoja lukuunottamatta. Jatka sinä vain omia juttujasi entiseen malliin äläkä anna todellisuuden häiritä."
Lauri Kiiski 24.11.2018

"Brexitin ympärillä varmasti pöly alkaa laskeutua parlamentin hyväksyessä nykyisen neuvottelutuloksen. Tämä neuvottelutulos lienee nyt kohtuullisen hyvä sekä briteille, että myös Unionille.
Lopuntakin järki pääsi voittamaan ilman suurempia vaurioita."
Lauri Kiiski 24.11.2018

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #32

Tuo oli vain pientä provoa Turuselle, joka tuntuu ottavan niin palavan ja jyrkän vastustuksen sinänsä Brexitin toteutumiseen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #33

Poiminnat olivat Vuorelan blogista. Ensisijaisesti Brexit kiinnostaa siinä mielessä mikä vaikutus sillä on ollut ja tulee olemaan muutamiin teollisuusaloihin/yrityksiin (plus meikäläisen asiakkaisiin) Suomessa, Saksassa ja Hollannissa. Sellaisesta työstä minä edelleen saan kohtuullisen lisätulon. Tilannearvioista ja suosituksista. Ihan setelirahalla yritykset ovat maksaneet jo 30 vuotta. Nyt on Brexit kuulunut arvioitaviin asioihin yhtenä monista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiiski ei ymmärrä että britit eivät vieläkään tiedä mitä haluavat. Osa tahtoo paremman sopimuksen, osa kovan brexitin. Osa haluaisi uudet parlamenttivaalit, osa uuden kansanäänestyksen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #27

Tuskin tuosta yhteisymmärrykseen parlamentissa päästäänkään, siksi olen itse uuden, sitovan kansanäänestyksen kannalla. Tämä teatteri alkaa käymään tylsäksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #27

Nylund ei nyt ymmärrä, että Brexit on nyt vasta 1. kerran todellisessa päätännässä. Mayn ja EU:n paperi ei saanut juuri tuulta alleen ja se jäikin vain poliittiseksi teatteriksi.

Vaihtoehtoina ovat nyt joko ero ilman sopimusta tai jatkoaika, joka voi sisältään myös uuden kansanäänestyksen, uudet parlamenttivaalit, perumisen ja vaikka mitä muuta maan ja taivaan väliltä.

Käytännössä tilanne on nyt se, jos parlamentti ei äänestä enemmistöineen jatkoajan puolesta, niin edessä on sopimukseton Brexit - mikäli eivät jo tänään äänestä suoraan enemmistöin sopimuksettoman Brexitin enemmistöin.

Jännittäviä hetkiä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #30

"tai jatkoaika, joka voi sisältään myös uuden kansanäänestyksen, uudet parlamenttivaalit, perumisen ja vaikka mitä muuta maan ja taivaan väliltä."

Niinpä. Edellyttäen että erimielinen brittiparlamentti pääsee yhteisymmärrykseen siitä mikä niistä. Ja käytännössä ei ole muuta mahdollisuutta kuin kansanäänestys tai peruminen, neuvottelut on neuvoteltu.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei tolle paikalle ole tunkua, joten May saa jatkaa rypemistään. Tarvitaan sekä uudet vaalit, että kansanäänestys ennen kuin joku lähtee vapaaehtoisesti tuota kivirekeä vetämään.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kuten arvasin, ei tule lasta, tai...

"Brittiparlamentissa keskiviikkoiltana ehdotus sopimuksettoman Brexitin välttämisestä voitti äänin 312-308. Parlamentti ei siten suostu Brexitiin ilman erosopimusta.
Neuvoa-antava äänestys oli uusi tappio pääministeri Theresa Maylle. Hän oli kehottanut äänestämään ehdotusta vastaan.
Irtaantuminen EU:sta ilman eron ehtoja säätelevää sopimusta torjuttiin myöhemmin äänin 378–321."
https://www.verkkouutiset.fi/ei-sopimuksettomalle-...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset